12 maart 2020 Rik Leonards

Camjo bij het AD: Steven Berghuis en burgemeester Aboutaleb

Snelheid en flexibiliteit, twee kenmerken die uitermate goed passen bij R & R media en advies. Als camerajournalist van AD Rotterdams Dagblad mag Rik dit in de praktijk brengen in ‘zijn’ stad. Om half elf een telefoontje voor een opdracht om één uur en een deadline van half vier. Geen probleem!

Een woensdagochtend in februari. Een telefoontje van de redactie van AD Rotterdams Dagblad. Of ik vanmiddag tijd heb om een video te maken tijdens een voetbaltoernooi voor de lokale jeugd. De deelnemende jongens en meiden krijgen bezoek van Steven Berghuis, de aanvoerder van Feyenoord. Uiteraard willen ze graag dat ik hem voor de camera haal.

Camera
Het past in mijn agenda en het is een hartstikke leuke opdracht. ‘Dat gaan we doen’, reageer ik. Omdat ik er altijd op voorbereid ben dat ik met de camera op pad mag, zijn de accu’s opgeladen en is er voldoende ruimte beschikbaar op de SD-kaart. Natuurlijk vergeet ik de microfoonkap niet met daarop het logo van de opdrachtgever.

Interview
In de sporthal is het even wachten op de Feyenoorder, die – zo blijkt later – ook nog een teamgenoot heeft meegenomen. Komt die flexibiliteit alweer van pas Als ik Berghuis voor de camera heb, hebben we een mooi gesprek over het belang van pleintjesvoetbal (dat vanwege slecht weer naar binnen is verplaatst).

Online
Thuis lees ik de bestanden uit en selecteer ik de meest geschikte. Niet veel later is het eindresultaat te bekijken via de website van AD Rotterdams Dagblad. Een mooi staaltje snelheid en flexibiliteit.

Camjo AD Rotterdams DagbladFlexibel
Eigenschappen die we bij R & R media en advies zien als twee van onze kwaliteitswaarden. Nieuws laat zich immers niet – altijd – plannen en dan scheelt het enorm als je flexibel bent en kunt zijn.

Nieuwsgierig
En hoe sneller het resultaat te bekijken is, hoe groter de belangstelling. Vandaag of morgen is het allemaal nog vers en zijn mensen nieuwsgierig, de dagen daarna neemt de interesse veelal af.

Rotterdam
Nog een belletje. Vandaag wordt bekend of burgemeester Aboutaleb gaat voor een derde periode in Rotterdam. Als daarover duidelijkheid is, willen we graag de stad in om mensen te vragen naar een eerste reactie. Heb jij tijd?

Op straat
Jazeker! Aangezien Rotterdam inmiddels voelt als mijn stad, ga ik daarvoor graag met de camera de straat op. Overigens wordt mijn enthousiasme die dag wel op de proef gesteld, want het valt nog niet mee om mensen te vinden.

Aanhouder wint
Niet dat ze niets willen zeggen, want in Rotterdam hebben we allemaal een heel duidelijke eigen mening, maar liever niet voor een draaiende camera. Gelukkig ben ik een volhouder en dus is het de aanhouder die uiteindelijk wint. Ook een vorm van flexibiliteit, als je het positief uitlegt.

Freelancer
En als tijdens het uitlezen van de bestanden blijkt dat er ook nog eens heel mooie dingen zijn gezegd, prijs ik me weer gelukkig met het feit dat ik dit als freelancer kan en mag doen. Met de pootjes hoog kijk ik niet veel later het resultaat terug op mijn telefoon. Mission accomplished!

Snelheid en flexibiliteit
Zoek jij een freelancer die snel moet leveren en flexibel is. Bij R & R media en advies vinden we het zogezegd twee bepalende eigenschappen. Vanzelfsprekend eigenlijk, en toch ook weer niet.

Wil jij een artikel hebben geschreven, maar heb je een heel korte deadline. Wil jij morgen iets gefilmd hebben dat de dag erna online moet. Zoek jij een enthousiaste journalist die weet wat er nodig is om zichtbaar te zijn op social media?

Stuur me een mail en ik neem vrijblijvend contact met je op: rik@rrmediaenadvies.nl. Doen hoor!

, , , ,