14 november 2019 Richard Kok

De voordelen van dronebeelden

Photo by João Rocha on Unsplash

Drones zijn hot. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van dronebeelden? Wat kun je er mee en waarom zou je een dronepiloot inhuren? We zetten de voordelen op een rij.

De brandschade van het Franse topmonument De Notre Dame kon niet treffender in beeld worden gebracht dan die op het netvlies gebrande dronebeelden. Een zwart gat markeert de historische kerk in Parijs waar nog jaren werk aan is om het weer in oude staat terug te brengen.

Zo maar een voorbeeld waarbij dronebeelden hun meerwaarde – indien geval nieuwswaarde – tonen. Vraag blijft in dit geval natuurlijk wel of het überhaupt toegestaan was om in de Franse miljoenenstad een drone op te laten stijgen. Wetgeving over drones is in Nederland voor velen al onduidelijk. Laat staan in Frankrijk. Maar daarover gaat het nu niet.

Bijzonder beeldperspectief
Het gaat nu over het feit dat dronebeelden spectaculair, uniek en onderscheidend zijn. Ze bieden een absolute meerwaarde. Waarom? Nou eenvoudigweg omdat ze gezien worden vanuit een bijzonder perspectief. Een perspectief dat afwijkt van ons eigen zichtvermogen. Wij mensen zien de wereld vanaf anderhalf tot twee meter vanaf de grond en dit geeft ons een bepaald beeldperspectief.

Maar we weten ook dat we vanuit de lucht de wereld anders bekijken. Daarom zitten we zo graag bij het raam in een vliegtuig. De weilanden met koeien veranderen in groene dekens met speelgoedkoetjes en stoere bolides veranderen in modelautootjes.

Nieuwe technieken zorgen voor nieuwe perspectieven. Zo is de drone met zijn gimbal-camera beschikbaar en bereikbaar geworden, en wordt de drone vaker ingezet door videomakers en fotografen. Een drone over een landschap of gebouw laten vliegen, zorgt voor beelden zonder obstructies zoals verkeers- en reclameborden. 

Meer aantrekkingskracht
Dronebeelden hebben hierdoor meer aantrekkingskracht. Ze vallen ook beter op en kunnen daarmee onderscheidend zijn binnen jouw branche of sector. Zeker in hoge kwaliteit zoals HD1080p of 4K zorgen ze voor spectaculaire weergaven. In combinatie met ‘gewone beelden’ uit jouw camera geeft het video’s van een locatie of evenement een extra dimensie. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van (nieuw)bouwprojecten. Al is het verboden om over een vol evenementterrein te vliegen. Een dagje eerder mag wel.

Dronebeelden zijn prima toepasbaar voor online promotie. Jouw video’s worden beter en daardoor beter bekeken. De kijker zal langer blijven kijken. Zeker in deze tijd van ‘information overload’ een belangrijk aspect op internet. Video’s die op sociale media beter worden bekeken, verschijnen door algoritmes vaker in de tijdlijn van volgers. Kortom, dronebeelden bieden meerwaarde en geven jouw bedrijf of organisatie op internet een aandachtboost.

 

Wil je dronebeelden en kies je voor R & R media en advies, dan krijg je:

Hoge beeldkwaliteit. De kwaliteit van de beelden zijn top en overstijgen het gemiddelde op internet. Zeker nu veel mensen beelden schieten met hun mobiele telefoon.

Eén contactpersoon. Wij werken met één aanspreekpunt. Zo voorkom je eindeloos doorverbinden en informatieoverdracht.

Gecertificeerde piloot. We zijn geschoold en mogen commerciële vluchten uitvoeren. Daarmee onderscheiden we ons van de meeste videomakers en fotografen.

Ervaring. Met grote regelmaat laten we onze drone opstijgen, zodat we de werkwijze en besturing onder de knie hebben.

Snelle levering. Vandaag de lucht in, morgen leveren. Dat is ons streven. Met een goede planning is het mogelijk om de volgende dag, of soms zelfs dezelfde dag, al beelden te leveren.

Scherpe prijs. Omdat we weinig overheadkosten hebben – je krijgt immers Rik of Richard aan de lijn – kunnen we scherpe tarieven aanbieden, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

 

Overtuigd? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. Bel 06-23727248 of stuur een mail naar richard@rrmediaenadvies.nl. 

,