21 november 2019 Rik Leonards

Is jouw website veilig, actueel en foutloos?

Een website die niet https-beveiligd is, vol staat met teksten die niet actueel zijn of waarop nog wel eens een taalfout te vinden is. Allemaal redenen voor jouw bezoeker om weg te klikken en niet meer terug te keren. Hoe is het gesteld met jouw site?

Jazeker, we weten wat we deze blog wel erg negatief beginnen. Maar soms is het beter om met de deur in huis te vallen. De eerste indruk is immers ook wat jouw gasten ervaren als ze jouw zaak binnenstappen of je product (willen) kopen. Die is enorm bepalend, maar kun je maar één keer maken.

Eerste indruk
Belangrijk dus dat je er alles aan doet om een verpletterende eerste indruk te maken. Offline én online. Wat wij gelukkig vaak merken, is dat het met die eerste indruk offline wel goed zit. Het product wordt prachtig gepresenteerd of de zaak ziet er keurig uit.

Online
Online is dit echter nog (te) vaak niet het geval. We willen af en toe best begrijpen dat dit niet jouw corebusiness is en dat het daardoor weinig of geen prioriteit heeft (let op: geen tijd is geen excuus, het is toch echt geen prioriteit), maar als je het niet op orde hebt dan kost het je klanten.

Voorkom deze drie veel voorkomende fouten en zorg er daarmee voor dat bezoekers van jouw site graag terugkeren.

Een onveilige website
Heb jij http of https voor jouw websitenaam staan? In het eerste geval heb je een onveilige site, dat kun je ook lezen in de url-balk of door op de i in het rondje te klikken. Heb jij er https voor staan, dan betekent dit dat jouw website beveiligd is met een zogeheten SSL-certificering.

Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en dat betekent dat de gegevens op de site versleuteld zijn. Zelfs cruciaal als je een webshop hebt of er op een andere manier betalingen kunnen worden gedaan.

Dit https-certificaat is eenvoudig te realiseren (door de bouwer of beheerder van je site) en voorkomt dat jouw website niet wordt bezocht. Mensen hechten veel waarde aan een beveiligde omgeving en in het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens moet jij die als eigenaar van de site ook kunnen bieden.

Blog R & R websiteContent die niet actueel is
Ja hoor, wij komen ze iedere zomer tegen: websites van horecabedrijven die het kerstmenu van het jaar ervoor nog online hebben staan. Struinen we zwetend in onze achtertuin over het wereldwijde web en kunnen we elkaar weer een app sturen, omdat we er één hebben gevonden.

Wat zou je er zelf van vinden als je op een site terechtkomt en daar informatie aantreft die achterhaald is? Vervelend toch!? En als je besluit de site een tweede kans te geven en er is nog steeds niets aangepast, dan haak je af. Dan wil je toch voorkomen dat mensen op jouw website hetzelfde overkomt. Heb je er zelf geen tijd voor of mis je de inspiratie voor goede en actuele content, laat dit dan doen door een goede journalist.

Taalfouten in je teksten
Niemand is perfect, maar je probeert natuurlijk wel de perfectie zo goed mogelijk te benaderen. Kijk dus kritisch naar de teksten op je website, laat ze desnoods lezen door een ander. Vier ogen zien meer dan twee.

Een d waar een t moet staan, hun in plaats van zij, kon in plaats van ken of groter als in plaats van groter dan. De bezoeker van jouw website is taaltechnisch beter onderlegd dan jij wellicht denkt en hij of zij knapt af op slordige fouten.

Wil je weten hoe het ervoor staat met jouw website, laat dan een scan uitvoeren door R & R media en advies. Voor slechts 199 euro lopen wij jouw site nauwkeurig en uitvoerig door:

  • We kijken of deze up-to-date is en of er informatie op staat die niet langer actueel is;
  • Je krijgt een overzicht van de sterke en zwakke punten van je website, een zogeheten SWOT-analyse;
  • Eindredactie op de teksten op jouw website;
  • Je ontvangt een rapportage met aanbevelingen.

Het doorvoeren van de daadwerkelijke aanpassingen doe je zelf of laat je doen door de beheerder van jouw site. Vanzelfsprekend kun je dat ook laten doen door R & R media en advies.

Wil jij structureel actuele en foutloze content op jouw site, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Zeker weten dat we je kunnen helpen bij het continu verrassen van jouw bezoekers. Mail naar: rik@rrmediaenadvies.nl.

, ,