20 december 2016 Rik Leonards

Met een goed persbericht de media bereiken

Een goed geschreven persbericht vergroot de kans op media-aandacht. De afgelopen maanden hebben we een flink aantal (horeca)ondernemers mogen helpen bij het onder de aandacht brengen van een nieuwsfeit. Heb jij hulp nodig, dan horen we dat graag.

Journalisten zijn lui! Omdat we beiden jaren als journalist werkzaam zijn geweest, mogen we die conclusie trekken. Wat we bedoelen met lui? Hoe beter de door jou aangeleverde tekst is geschreven, hoe groter de kans is dat het wordt gepubliceerd.

Foto
En als je er dan ook nog voor zorgt dat je een foto meestuurt, die vrij van rechten kan worden gepubliceerd en die een hoge resolutie heeft dan maak je de dienstdoende journalist helemaal gelukkig.

JRE Nederland
Als communicatiepartner van restaurantvereniging JRE Nederland is het voor de aangesloten leden extra interessant om het persbericht te laten verzorgen door R & R media en advies.

We leveren niet alleen een kant-en-klaar – direct te publiceren dus – bericht, maar zorgen er ook voor dat het – tot op lokaal niveau nauwkeurig – terechtkomt bij de media die voor de hoofdrolspeler in het artikel belangrijk zijn. Dat kunnen we zo nauwkeurig doen, omdat we beschikken over een zorgvuldig opgebouwde perslijst.

Smakelijke pepernoot
Rik Jansma van sterrestaurant Basiliek in Harderwijk schakelde ons in voor een persbericht over de (smaak van de) pepernoot die hij had ontwikkeld in samenwerking met Van Delft pepernoten.

Verhuizing en pop-up Spetters in Breskens op MissetHoreca.nl.

Verhuizing en pop-up Spetters in Breskens op MissetHoreca.nl.

Verhuizing en pop-up
Laurent Smallegange, eveneens lid van deze vereniging, vroeg ons een persbericht te maken over zijn op handen zijnde verhuizing en het pop-up restaurant dat hij gaat exploiteren in de periode dat zijn door Michelin bekroonde eetgelegenheid Spetters in Breskens dicht is.

Terras van het Jaar
The Hunting Lodge in Rozendaal mocht in november de Gault&Millau Award Terras van het Jaar in ontvangst nemen. Een heel goede reden voor een bericht aan de media en dus werd R & R ingeschakeld.

Chefs van JRE Nederland in actie voor NOC*NSF op EntreeMagazine.nl

Chefs van JRE Nederland in actie voor NOC*NSF op EntreeMagazine.nl

Prijzen
Ook JRE zelf maakt graag gebruik van onze diensten. Meest recent vanwege de uitreiking van awards voor opvallend ondernemerschap binnen de vereniging en het bijzondere diner voor coaches van NOC*NSF.

Collega-vereniging Alliance Gastronomique schakelde R & R media en advies in voor een bericht aan de media over de komst van twee nieuwe leden en de mutaties in de Michelingids voor 2017.

Hotels
Voor Princess Hotel Collection verzorgen we al langer de persberichten. Als ze nieuws te melden hebben, schakelen ze R & R media en advies in.

Heb jij leuk nieuws te melden, maar mis je de tijd of de inspiratie om het op papier te krijgen? We zijn je graag van dienst. En, zoals al aangegeven, inclusief verzending. Kom maar op!

, , , ,