11 september 2020 Rik Leonards

Op zoek naar inspiratie? Leve het notitieboekje!

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Inspiratie is niet op recept beschikbaar, maar je kunt het wel een handje helpen. Hoe? Door je ideeën op te schrijven en te bewaren. Is er dan een moment waarop je gelegenheid hebt om te publiceren op je social media-kanalen, dan hoef je niet meer na te denken over de onderwerpen.

Inderdaad, het beroemde notitieblok op je nachtkastje. Voor veel mensen is de tijd in bed het moment om na te denken over van alles. Bewust en onbewust.

Opschrijven
Schiet je iets te binnen, schrijf het dan in het notitieblok dat je op je nachtkastje hebt liggen. Eerste voordeel is dat je het op dat moment kwijt bent, tweede voordeel is dat je idee de volgende ochtend op papier staat.

Telefoon
Maar zo’n notitieblok kan eveneens digitaal. Door het naar jezelf te mailen als je onderweg bent bijvoorbeeld. Of het op te slaan in je notities op je telefoon. Ook de memorecorder op de telefoon kan behulpzaam zijn. Snel even iets inspreken als je onderweg bent, en je kunt het later – thuis of op kantoor – terugluisteren.

Energie
Inspiratie is er niet altijd op het moment dat jij het graag zou willen. Ga op een rustig moment of op een moment dat je energie hebt en vol inspiratie zit, je onderwerpen of ideeën op papier zetten. Schrijf de onderwerpen op die je te binnen schieten, eventueel voorzien van een korte toelichting.

Social media
Als je dan een moment tijd of zin hebt om – bijvoorbeeld – een bericht te schrijven voor op je sociale media-kanalen, dan pak jij je lijst erbij en kies je het meest geschikte onderwerp. Het verhaal bij dat onderwerp heb je al, omdat je het ooit op je lijst hebt gezet.

Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn… social media floreren. Je moet meedoen, maar hoe? Door ons in te schakelen. We helpen je online zichtbaar te zijn en jij bepaalt de manier waarop. Zorgen wij voor een contentkalender en publiceer jij zelf of laat je ook het maken van berichten aan ons over? Wij hebben een oplossing voor iedere wens. Het eerste gesprek is altijd gratis. Stuur een e-mail naar rik@rrmediaenadvies.nl.

, , , , ,