2 augustus 2016 Richard Kok

Samenwerken, samenwerken, samenwerken

Het voorjaar was lekker intensief. Intensief met onze eigen agenda, maar zeker ook met die van anderen. Als gevolg van diverse samenwerkingsverbanden hebben we onze vleugels de laatste tijd wat meer uitgeslagen. Vandaar ook dat we even een blogje aan ons voorbij moesten laten gaan.

Nu Nederland massaal vakantie viert, kiezen we voor wat reflectie om de laatste weken eens goed te bestuderen. Want die weken stonden veelal in het teken van samenwerken.

Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen. Duidelijker kunnen we samenwerken niet omschrijven. Of, om William Shakespeare te citeren: ‘Als je een beetje beter wilt zijn, wees dan competitief. Als je exponentieel beter wilt zijn: wees dan coöperatief’.

Bij samenwerken heb je twee of meerdere partijen nodig die elkaar begrijpen, helpen en inspireren. Partijen die elkaar stimuleren en beter maken. Die partijen vinden we steeds vaker, en andersom.

Zo werken we sinds enige tijd nauw samen met WijnTraining-Online.nl, een online learning tool waarmee je de kennis over wijnen kunt bevorderen. Niet op vaste avonden naar een klasje om daar je wijnkennis bij te spijkeren, maar vanuit de luie stoel vanachter je laptop de basisbeginselen over wijnen leren. We geven elkaar aandacht en dat stimuleert.

Een andere partij waarmee we samenwerken is ChefsRevolution, het tweedaagse gastronomische event in Zwolle, georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer. We voelen ons best een beetje vereerd om gevraagd te zijn om videopartner te worden voor, tijdens en na dit tweedaagse evenement (18 en 19 september) in Zwolle.

Een andere commercieel en redactionele samenwerking is die met De Kleine Schorre, Neerlands bekendste en misschien wel beste wijnmaker. Met onze camera gingen we naar Zeeland en kwamen terug met prachtig materiaal. Binnenkort te zien op ChefsFriends.nl. De Kleine Schorre beschikt binnenkort over een professionele bedrijfsfilm, wij over goede wijncontent op ChefsFriends.nl.

Dezelfde samenwerking is tot stand gebracht met de biologische slakkenkweker Slow Escargots.

Kortom, samenwerken kan in allerlei vormen en maten. Met een open houding en een luisterend oor kunnen we elkaar aanvullen. Dat is onze insteek en die insteek werkt. ChefsFriends.nl is als promotietool voor de betere hotels en restaurants uitermate geschikt om samen dingen op te zetten. Bijvoorbeeld door middel van het opstarten van rubrieken. Hierover lopen diverse gesprekken, maar suggesties blijven altijd welkom.

Heb jij ook zin om met ons samen te werken? Aarzel dan niet en neem contact op om jouw plannen met ons te bespreken. Let’s do it together!