3 november 2016 Richard Kok

Serie interviews volgens een vast videoscript

De afgelopen maanden hebben we een groot project mogen draaien voor SVH. De onderwijsorganisatie brengt een nieuw leerboek uit en als onderdeel daarvan kunnen lezers online video’s bekijken over specifieke onderwerpen uit het boek. Deze video’s heeft R & R media en advies de afgelopen maanden gemaakt.

Daarbij hebben we gewerkt met leerlingen van hotelscholen die als acteurs terug te zien zijn in de video’s. De video’s zijn gemaakt op basis van een vooraf bepaald script, waarbij het ritme en de rode draad in elke video terugkomen.

Bijpassende beelden
Elke video kent een eigen specifiek onderwerp, Bijvoorbeeld het vinden van goed horecapersoneel, het behouden van dat personeel en het betrekken van medewerkers bij de organisatie. Verschillende ondernemers van toonaangevende horecabedrijven zijn daarbij geïnterviewd en geven hun mening.

Het interview is de ‘drager’ in de video en wordt ondersteund met bijpassende beelden. Beelden van het exterieur van het horecabedrijf, maar vooral het interieur en medewerkers. Juist door personeel zichtbaar te tonen, krijgen de video’s nog meer body en de woorden van de geïnterviewde horecaondernemer nog meer kracht.

Cameraman
In zo’n proces van een serie met interviews is het leuk om te zien dat een vast script zorgt voor soepelheid. Is het in de eerste video’s soms nog een beetje zoeken naar de stijl en inhoud, zo merk je dat na enkele keren de vaste patronen prettig werken. Zowel voor de acteurs als voor de cameraman. En een meer zelfverzekerde acteur en cameraman zorgt er weer voor dat de geïnterviewde horecaondernemer zich ook meer op zijn of haar gemak voelt en dus beter presteert.

Afgelopen maand hebben we de laatste video’s opgenomen. ’s Ochtends in Egmond aan Zee en ’s middags in Hoofddorp. De serie wordt binnenkort gebruikt om de nieuwe leermiddelen van SVH te ondersteunen. Mooi dat we onderdeel mogen zijn van het welzijn van goed vakmanschap in de vaderlandse horeca. Dat geeft ons een voldaan en trots gevoel.

Eigen videoserie
Wil je ook een videoserie? Of wil je weten wat er komt kijken bij het opzetten van een videoserie? Neem dan contact op met R & R media en advies. Wij denken graag mee om jouw verhaal in serievorm te vertellen.