4 september 2020 Rik Leonards

Zo krijg je social media-inspiratie: zes tips

Photo by Randalyn Hill on Unsplash

Herken jij het? Gebrek aan inspiratie! Nee, niet tijdens de dagelijkse werkzaamheden in of voor je bedrijf, maar bij het beheren van je social media-kanalen of het onder de aandacht brengen van je goede ideeën bij een groter publiek. Inspiratie komt niet op afroep, maar met deze slimme tips kun je het wel stimuleren.

Zorg voor voldoende ontspanning
Onder de douche is het heerlijk om de sterren van de hemel te zingen, maar dat moment in de badkamer leent zich ook voor een dosis inspiratie. De beste ideeën ontstaan namelijk als je ontspannen bent. Andere suggesties: sporten, wandelen, de sauna of misschien zelfs wel eens een dag helemaal niets plannen.

Denk in kansen, niet in bedreigingen
Dat lukt toch niet. Jij hebt deze zin vast ook wel eens gebruikt als je een idee te binnen schoot of iemand je een suggestie deed. Denken in bedreigingen draagt niet bij aan creativiteit en – dus ook niet aan – inspiratie. Ons advies: alles kan tot het tegendeel is bewezen. Of, het advies van Pipi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

Bezoek bedrijven uit andere branches
Ga je eigen deur uit en bezoek collega-ondernemers uit andere branches. Verlaat het gebaande pad en kijk, ruik, proef en snuif. Inspiratie zit soms in heel kleine dingen, die je ziet als je onbekend terrein betreedt. Door nieuwe dingen te proberen/doen, stimuleer jij jouw nieuwsgierigheid en creativiteit.

Brainstorm met anderen
In het verlengde van bovenstaande tip. Twee weten meer dan één. Vraag anderen naar hun mening en maak daar ook tijd voor. Durf letterlijk de voeten op je bureau te leggen en in gesprek te gaan met je collega, vertegenwoordiger of bijvoorbeeld partner.

Ga (wandelend) de natuur in
Of je nu wel of niet een liefhebber bent van de natuur, een ding staat buiten kijf: je komt er tot rust. En rust stimuleert inspiratie en creativiteit. Echt liever iets anders dan de natuur: kies voor een strandwandeling. Of, als je juist behoefte hebt aan rumoer en mensen om je heen, ga de stad in. Je ontdekt verbanden die je daarvoor nooit zag of ziet die grappige of bijzondere invalshoek.

Schrijf je in voor onze inspiratiemailing
Je dosis inspiratie gewoon in je mailbox. Jazeker! Regelmatig voorzien wij je van nuttige tips en informatie. Je kunt je hier gratis inschrijven.

Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn… social media floreren. Je moet meedoen, maar hoe? Door ons in te schakelen. We helpen je online zichtbaar te zijn en jij bepaalt de manier waarop. Zorgen wij voor een contentkalender en publiceer jij zelf of laat je ook het maken van berichten aan ons over? Wij hebben een oplossing voor iedere wens. Het eerste gesprek is altijd gratis. Stuur een e-mail naar rik@rrmediaenadvies.nl.

, , , , ,