12 september 2019 Rik Leonards

Hard werken én genieten in Bordeaux

Soms hebben onze leuke opdrachtgevers een extra leuke opdracht voor ons. Dat je nog steeds hard moet werken, maar dat mag doen in een bijzondere omgeving. Eind augustus is er zo één. We mogen mee naar Bordeaux om een besloten event op video- en fotocamera vast te leggen.

Op de dag voor vertrek is de vraag nu eens niet of we voldoende broeken, T-shirts en sokken bij ons hebben, maar controleren we vooral het aantal geheugenkaarten, accu’s en opladers.

Foto’s en video
Eén van onze leuke opdrachtgevers heeft ons gevraagd een besloten evenement vast leggen. In een video én door middel van foto’s. Uiteraard willen we dat! En dus melden we ons op deze maandagmorgen in augustus bepakt en bezakt op Schiphol.

Drone
Onze handbagage bestaat uit een videocamera, een foto- en videocamera en onze drone. Die laatste is onze nieuwste aanwinst en daarmee kunnen we extra waarde toevoegen aan onze diensten.

Richard is onze dronespecialist (in wording). Hij volgt een cursus, inclusief examen. Wil je hem op bezoek hebben, dan moet je dus kiezen voor een video mét dronebeelden.

Richard drone Bordeaux

Draaiboek
In de weken voor vertrek stellen we een nauwkeurig draaiboek samen. We hebben van onze opdrachtgever doorgekregen op welke plaatsen we toffe beelden kunnen schieten en wij verwerken deze in ons routeschema.

We hebben een eigen auto tot onze beschikking en volgen de deelnemers aan het evenement. Het eindresultaat wordt een chronologische weergave van de activiteiten, mogelijk aangevuld met een korte impressie voor gebruik op sociale media.

Wijn
Wie Bordeaux zegt, zegt wijn! Ook in dat opzicht is het voor ons dus een leerzame trip. We gaan met de camera naar het bijzondere wijnmuseum La Cité du Vin en filmen tijdens een stadswandeling en een rondleiding op Chateau Magnol.

Camera Rik BordeauxFrankrijk
Twee dagen toeren we door het Franse land. Met als doelstelling mooie, grappige en vrolijke scènes te schieten. Het is hard werken, maar tegelijkertijd ook genieten. Op bijzondere plekken sturen we drone de lucht in, op andere locaties volstaan de video- en de fotocamera.

Monteren
Bijkomend voordeel is dat we het hebben over zaken waarover we het anders niet of minder snel hebben. Breng je een periode 24 uur per dag met elkaar door, dan levert dat altijd nieuwe inspiratie op.

Terug in Nederland begint het tweede deel van de klus! De foto’s selecteren en bewerken, én de montage van de video. Als je een kleine vier dagen op pad bent met twee camera’s en een drone, dan weet je één ding zeker: op de geheugenkaarten staan meer dan voldoende beelden.

Muziek
Het maken van de video begint bij de keuze voor de juiste muziek. Muziek die past bij de sfeer van het evenement en de manier waarop er wordt gemonteerd. Wij kiezen voor meerdere nummers, zodat we de verschillende dagen en activiteiten op verschillende manieren kunnen laten zien.

Dynamiek en rust
Korte scènes voor veel dynamiek, wat langere scènes voor de rustmomenten, allemaal montagetechnieken die ervoor moeten zorgen dat de kijker van begin tot eind geboeid blijft en de drang voelt om geen seconde te missen.

Voor het eerst zijn we namens R&R media en advies samen de grens over geweest. Met dank aan deze leuke opdrachtgever. De resultaten kunnen we je helaas niet laten zien. Die zijn enkel bedoeld voor intern gebruik.

Ook een video- of fotoverslag van jouw evenement? Neem contact met ons op. Stuur een e-mail naar rik@rrmediaenadvies.nl of bel met telefoonnummer (06) 302 54 770.