3 april 2020 Richard Kok

Portretvideo: wat kun je ermee?

Photo by Jeremiah Lawrence on Unsplash

De ‘over ons’-pagina op jouw website is gevuld met portretvideo’s. Maar er is nog veel meer mogelijk, want nu begint het eigenlijk pas.

Portretvideo’s vervangen statische foto’s en geven organisaties en bedrijven een meer dynamischer smoel. De ‘over ons’-pagina op jouw site maakt het geheel aantrekkelijker en inhoudelijk beter met portretvideo’s. Daar hebben we al eerder over geblogd.

Er is echter meer. Je kunt portretvideo’s namelijk ook prima inzetten voor andere marketingdoeleinden. Denk bijvoorbeeld aan sociale media. Je kunt zo wekelijks of maandelijks een collega in de schijnwerper zetten. De video heb je toch, dus het is een kwestie van een publicatieschema maken en posten op Facebook, Instagram en andere kanalen.

Nieuwsbrief
Daarnaast is het prima vulling voor jouw nieuwsbrief. Altijd weer die vraag ‘wat zetten we deze maand weer in onze nieuwsbrief?’. Nou, een portretvideo van een medewerker. Video’s in een nieuwsbrief doen het sowieso goed, vaak zelfs beter dan foto’s en tekst, dus kop deze kans in. Zet de portretvideo op YouTube en sluit de video vervolgens in jouw nieuwsbrief in.

Een presentatie starten met een korte portretvideo over jezelf trekt direct de aandacht van het publiek. Het is een prima manier om een presentatie te beginnen. Ook kun je ergens halverwege, als een soort van oplaadmomentje, een portretvideo in jouw presentatie plaatsen. Het wisselt stemgeluid af en luisteraars veren op.

Kost niet veel tijd en geld
Kortom, de inzet is veelvuldig en veelzijdig. Je kunt het eindeloos toepassen en via allerlei kanalen uitserveren. Zeker als je weet hoe snel en efficiënt een portretvideo wordt gemaakt, betekent dit een enorme ROI op de investering, die toch al niet al te hoog is. Het kost echt niet veel tijd en geld, maar je kunt het eindeloos inzetten om jouw organisatie nog beter en innovatiever over het voetlicht te brengen. 

Lees ook:
Portretvideo: wat is het?
Portretvideo: hoe wordt het gemaakt? 

Meer weten over portretvideo’s? Stuur dan een mail naar richard@rrmediaenadvies.nl.