4 november 2019 Richard Kok

Zo haalde Richard zijn dronecertificaat

Ik zit in de schoolbanken. In deze vorm is dat toch al gauw een kwart eeuw geleden. Met voor me een leerboek, schrijfblok en een leraar die op rustige toon zijn theorie doceert. Om me heen leeftijdsgenoten die net als ik één doel hebben: een diploma halen.

Een dronediploma, in dit geval. Of beter gezegd: een ontzegging behalen om met drones te mogen vliegen. Nu de drone steeds populairder wordt, is het belang van gecertificeerde dronepiloten sterk toegenomen.

Want straks rond 5 december is het weer zo laat en liggen ze naast de schoen: drones. Van die speelgoeddingetjes waarmee kinderen doodeenvoudig over de tuin van de buren vliegen. Niet eens om foto’s of filmpjes te maken, maar gewoon om te vliegen. Om te spelen, zoals kinderen dat graag doen.

Luchtverkeer
Hoe vaak hoor je niet dat een drone van zo’n Sinterklaas- of verjaardagscadeau in de Rododendron of vuurdoornheester van de buren is beland. Met veel kindertranen als gevolg. Onwetendheid over veilig dronen schiet hier tekort.

Nu de drone steeds vaker wordt ingezet, is het logisch dat jij je als gebruiker aan regels houdt. Het luchtverkeer is immers ook verkeer en als automobilist, fietser of wandelaar weten we maar al te goed hoe belangrijk het is dat er verkeersregels zijn.

 

Die verkeersregels zijn er ook in de lucht. Want daar razen helikopters, Boeings, parachutisten en zweefvliegers voorbij, elk met een ander luchtvaartuig en elk op zijn eigen hoogte en snelheid. En sinds een jaar of tien komen daar de drones nog eens bij, die als muggen wendbaar door de lucht zoomen.

Diploma
Omdat de vraag naar dronebeelden groeit en omdat we duurzaam en bewust ondernemen, volg ik namens R & R media en advies de professionele cursus ‘RPAS vliegen in Nederland via de ROC-Light’. Een cursus die ons bij het behalen van een diploma het recht geeft om volgens de wetten van de luchtvaart deel te mogen nemen aan het luchtvaartverkeer in Nederland.

Ik zit in een jaren 70 zaal met jaren 70-tapijt en jaren 70-meubilair waar ’s avonds de lokale visvereniging zijn verenigingsavonden houdt. We zitten in de u-vorm met ‘meester Raymond’ voor de klas. Al snel wordt me duidelijk dat het geen ‘verplicht nummer’ wordt, maar dat er serieus het een en ander wordt gevraagd. Vooral de terminologie en Engelstalige afkortingen zijn uitdagend. Regelgeving is nou eenmaal ingewikkeld.

 

Op de terugweg naar huis na een dagje pittige theorie besef ik maar al te goed dat er nog veel te doen is voor mijn examen volgende week. Het wordt een weekje van intensief studeren. Ik maak scherpe keuzes in mijn agenda en laat de jaarlijkse kermis aan me voorbijgaan. Zo’n kermisdag kost je doorgaans een dag extra aan energie en concentratie. Die tijd heb ik nu niet.

Ik spendeer veel weekenduurtjes aan mijn studie en blok een volle werkdag in mijn agenda om nogmaals het studieboek door te lezen, vliegkaarten te bestuderen en proefexamens te doen. Met enige twijfel stap ik op vrijdagmorgen het examenlokaal van de Eibergse visvereniging binnen. De U-vorm heeft plaats gemaakt voor een examenopstelling. Voor de rest is alles nog ‘jaren 70’. De ontspannen leraar is ingeruild voor de strenge blik van de examinator. We gaan beginnen.

Gefeliciteerd!
Ik twijfel hevig bij de eerste vraag, rol er daarna behoorlijk lekker in, laat bij twijfel de a-b-c-d-vakjes open en neem de tijd voor de kaartleesopdracht. De eerste examenkandidaat verlaat na een half uur het lokaal. Nooit meer teruggezien trouwens. Zelf gebruik ik ruim een uur voor mijn 60 vragen. Ik lees alles nog eens door, twijfel dan weer hevig tussen b of c, of was het nou toch a…….

 

’s Middags om vijf uur komt het verlossende mailtje. ‘Gefeliciteerd!’. Ik heb het gehaald. Ben geslaagd voor de cursus en kan nu de papieren molen in werk stellen om de uiteindelijke ontheffing aan te vragen. Dat heeft te maken met het aanvragen van een PH-nummer, verzekering regelen en inschrijven bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. 

Het was even zweten, maar we kunnen nu roepen: ‘R & R media en advies is drone gecertificeerd’. Zeker in tijden waarin opdrachtgevers steeds vaker belang hechten aan correct zaken doen volgens de regels van de wet, zijn wij klaar voor de toekomst. Een toekomst met fraaie dronebeelden, mits je er mag vliegen met jouw drone. Want we zijn nu wel van de regels hè…… 😉

,